Het is lente en alhoewel de nachten nog fris zijn, valt het overdag wel mee. Omdat ik door mijn voorraad geduld zit, ben ik al begonnen met het uitplanten van o.a. knolselder en rode biet in volle grond. Wel onder plastic natuurlijk, want maart is zo’n wispelturige maand die soms (vooral ’s nachts) geen compassie heeft.
- Eigenlijk hadden we al peterselie en selder kunnen planten, maar de jonge plantjes laten we nog even in de serre staan. We hebben toch nog gebruiksklare peterselie in de serre staan.
Als tip geef ik nog graag mee dat je best de net geplante uien afdekt om te voorkomen dat vogels de bolletjes uit de grond wroeten.
- In de serre hebben we ook nog sla geplant.
- Het is misschien nog wel vroeg maar knolselder heeft veel tijd nodig om een flinke knol te worden. Daarom dat ik er maar op tijd mee begin. Exemplaren zo groot als in de winkels, daar kan je in je eigen tuin alleen maar van dromen, maar qua smaak is het toch extra genieten van de eigen gekweekte knollen.
- Er komt in extremis nog een perceeltje bij! Om het hoogteverschil op te vangen heb ik een dubbele kruidenbak gemaakt. Het is de bedoeling dat op dit perceel de pompoenen komen, omdat de composthoop in de buurt ligt.